Jeśli chcesz smakować życie !!!!!  To zawód dla CIEBIE 

Kwalifikacje uzyskiwane w wyniku kształcenia:
TG.07 – Sporządzanie potraw i napojów
TG.16 – Organizacja żywienia i usług gastronomicznych
Co będziesz umiał po ukończeniu szkoły?:

  • sporządzać pyszne i zdrowe potrawy
  • dekorować potrawy
  • prawidłowo obsługiwać konsumenta,
  • prowadzić własną działalność gospodarczą,
  • układać menu codzienne i na przyjęcia okolicznościowe
  • organizować kompleksową obsługę przyjęć okolicznościowych
  • posługiwać się nowoczesnymi technologiami i urządzeniami.

 Gdzie możesz podjąć pracę?:

  • jako kucharz lub szef kuchni w różnego rodzaju zakładach gastronomicznych: restauracje, hotele, puby, bary, kawiarnie i pensjonaty a także na promach, statkach i innych środkach transportu
  • barman lub barista
  • kelner
  • kierownik do spraw żywienia w zakładach żywienia zbiorowego,
  • manager zakładu gastronomicznego
  • organizator imprez okolicznościowych
  • mistrz sztuki kulinarnej
  • doradca w zakresie prawidłowego żywienia i dietetyki
  • w firmie cateringowej
  • prowadzić własną działalność gastronomiczną