Jeśli chcesz smakować życie !!!!! To zawód dla CIEBIE
Kwalifikacje uzyskiwane w wyniku kształcenia:
TG.07 – Sporządzanie potraw i napojów
TG.16 – Organizacja żywienia i usług gastronomicznych
Co będziesz umiał po ukończeniu szkoły?:
- sporządzać pyszne i zdrowe potrawy
- dekorować potrawy
- prawidłowo obsługiwać konsumenta,
- prowadzić własną działalność gospodarczą,
- układać menu codzienne i na przyjęcia okolicznościowe
- organizować kompleksową obsługę przyjęć okolicznościowych
- posługiwać się nowoczesnymi technologiami i urządzeniami.
Gdzie możesz podjąć pracę?:
- jako kucharz lub szef kuchni w różnego rodzaju zakładach gastronomicznych: restauracje, hotele, puby, bary, kawiarnie i pensjonaty a także na promach, statkach i innych środkach transportu
- barman lub barista
- kelner
- kierownik do spraw żywienia w zakładach żywienia zbiorowego,
- manager zakładu gastronomicznego
- organizator imprez okolicznościowych
- mistrz sztuki kulinarnej
- doradca w zakresie prawidłowego żywienia i dietetyki
- w firmie cateringowej
- prowadzić własną działalność gastronomiczną