powrót do góry
W ramach projektu unijnego realizowanego obecnie przez Zespół Szkół Zawodowych im. Jana Liszewskiego zakupiono nowoczesne wyposażenie pracowni gastronomicznej, hotelarskiej i logistycznej. Sprzęt jest już na miejscu i jest stopniowo rozmieszczany w poszczególnych pracowniach. Projekt "ZSZ - profesjonalny start na rynku pracy" pozwolił na uzyskanie dofinansowania na zakup sprzętu za ponad 250 tyś złotych. Po zakończeniu kwarantanny i powrocie do szkoły nasi uczniowie rozpoczną naukę z wykorzystaniem między innymi najnowszego sprzętu AGD, takiego jak schładzarka szokowa, multicooker, nowoczesne kuchenki energooszczędne , pakowarki próżniowe, nowe zastawy stołowe , wyposażenie kuchni itp. Na logistyków czekają niezapomniane lekcje z wykorzystaniem specjalistycznych gier logistycznych. Hotelarze zaś będą doskonalić swoje umiejętności w nowej pracowni komputerowej z wykorzystaniem oprogramowania hotelowego oraz spa (m. in. cała gama sprzętu do masażu).
Tomek Chmiel oraz Kacper Jurewicz z kl. III A Szkoły Branżowej zdobywają II miejsce w etapie wojewódzkim konkursu: "Najsprawniejszy w zawodzie 2020" w Mrągowie. Gratulujemy zdobycia zaszczytnego II miejsca na szczeblu wojewódzkim oraz dziękujemy pracodawcom: Justynie Goerick "Spichlerz Mariacki" oraz Stefanowi Uhryn "Restauracja Jakubowa" za przygotowanie uczestników oraz pani dyrektor Monice Bejnarowicz za udzielenie cennych wskazówek.
Młodzież że Szkoły Branżowej podczas wojewódzkiego konkursu: BHP z elementami prawa pracy "Najsprawniejszy w zawodzie 2020" w Mrągowie. Gratulujemy Pawłowi Neumann z kl. III A za zajęcie II miejsca oraz Tomaszowi Wierzbickiemi z kl. II A za godne reprezentowanie placówki. Serdeczne podziękowania dla pań: Elżbiety Mazuryk z Młodzieżowego Centrum Kariery oraz Doroty Jędrzejowskiej-Meder za pomoc w przygotowaniu uczestników.